maanantai 7. lokakuuta 2013

Tuulos rn 6.10.13

Eilen oli Tuuoksessa kauppakeskuksen parkkihallissa iso ryhmänäyttely, kaksi eri näyttelyä, meidän näyttelyyn kuului 7/8 ja 10 ryhmät. Näyttelypaikka oli positiivinen yllätys; odotin paljon likaisempaa ja pimeämpää hallia. Ja hyvin tarkeni. Lisäksi kauppahallin Mustissa&Mirrissä oli hyviä tarjouksia ja yli 20€ ostoksista sai koirilleen valokuvauksen. Kävin sitten kuvauttamassa Ellin ja Paavon, enpä malta odottaa että saan kuvat itselleni!

Sitten tuloksiin. Matkassa mukana olivat Elli, Paavo ja Wiia sekä Sissi turistina. Lisäksi matkakumppaneina Johanna ja Nala. Koikkerit arvosteli Tapio Eerola ja koiria oli ilmoitettuna neljä kappaletta. Urokset saivat molemmat EH:n ja junnunarttu sai H:n, joten hieman jännitti viedä Wiia kehään. Wiia kuitenkin käyttäytyi kauniisti ja liikkui erinomaisesti, tuloksena ROP.

"6v. Hyvä tyyppi. Kaunis pää. Hyvät silmät ja korvat. Erittäin hyvä rintakehä ja kulmaukset edessä, ylikulmautunut takaa. Ei parhaassa karvassa tällä hetkellä. liikkuu hyvin."

 Tässä välissä Sissi kävi esittäytymässä kasvattajalleen. Ei moitteita, nätti tyttö ja hyvin trimmattu ;) Sissi käyttäytyi muutenkin näyttelypaikalla todella reippaasti, häntä pystyssä se sinkoili remmin päässä sinne sun tänne. Pitkät odotusajat häkissä sujuivat myös rauhallisesti.

Tollerikehästä meinasin myöhästyä. Leirimme oli lähellä kehää ja jossakin vaiheessa katsoin että edellisen rodun PU-kehä saatiin valmiiksi. Ajattelin siis että ei kiire vielä. Seuraavaksi kun vilkaisin kehään niin tollerihan siellä kehässä jo seisoi! Paavo kovalla vauhdilla ulos häkistä ja katsastamaan tilanne. Hyvin kuitenkin ehdittiin, mutta pikkaisen oli pojalla taas vauhtia... No onneksi Siret Lepasaar oli taas niitä tuomareita, joita ei haitannut se että koiralla oli maksimissaan kaksi sekunttia kaikki jalat yhtä aikaa maassa. Paavo olikin ainut uros, joka erinomaisen lisäksi palkittiin SA:lla, joten tulokseksi paras uros ihan näköisellään arvostelulla.

"Nice compact male with correct bones. Correct headlines. Soft sadness in expression. Enough neck. Strong back. A bit long in loins. Well carried tail. Balanced angulations in front and rear. Correct coat and colour. Moves with happiness. Correct temperament."

Narttuja olikin sitten hieman enemmän kuin uroksia, veteraaniluokassa kaksi. Elli oli intoa täynnä päässessään kehään ja liikkui upealla potkulla. Tuloksena ROP-vet. Paras narttu kehässä oli neljä osallistujaa. Neljäs ja kolmas sija menivät avoimen ja nuortenluokan koirille. Ellin ja käyttöluokassa kilpailleen Höpöhännän Kevät-Hillan välillä tuomari pohti jonkin aikaa ja juoksutti edestakaisin. Olin kyllä todella yllättynyt, kun meidät osoitettiin ykköspallille! Ihana Elli, niin se vaan välillä muistuttaa nuoremmille kuka täällä oli ensin ;) Hillalle meni serti ja sitä myötä uusi muotovalio, onnea kasvattajalle ja omistajalle!

"Nice size. Enough compact with correct bones. Feminine head with soft expression. Correct neck and topline. Well sprung ribs. Balanced angulations in front and rear.Moves with nice steps but  a bit close behind. Correct temperament."

Niin minulla oli sitten omat koirat vastakkain ROP-kehässä. Johanna esitti Ellin erinomaisesti ja me sitten Paavon kanssa laitettiin taas "parastamme" ;) Paavo lopulta ROP ja Elli VSP, niin tyytyväinen :)
Ryhmissä käytiin kääntymässä, mutta ei sieltä sitten kummempaa. Sissin isoisä tosin oli Best In Show :)

Sissi 5kk. Kuva Sanna Tammi

Tukka kasvaa :) Kuva Sanna Tammi




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti