keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Goodbye 2015, welcome 2016!

Vuosi 2015 on saatu päätökseen. On perinteisen vuosikatsauksen aika. Kokonaisuutena voisin sanoa että harrastusvuosi oli tulosrikas, yllättävä ja ennen kaikkea tunteikas. Jatkan harrastamista juuri niin kauan kuin se herättää minussa suuria onnen tunteita. Sitten kun koirieni upeat saavutukset eivät saa minulta itkua tulemaan ja polvia pettämään alta niin sitten on aika vaihtaa harrastusta. Mutta vielä ei ole sen aika. Niin monet onnen kyyneleet olen tänäkin vuonna vuodattanut :) Ja mikä parasta, olen saanut vuodattaa niitä yhdessä upeiden ystävieni kanssa <3

FI TVA CIB&CIE&Pohj&Balt&Fi&Lt&Se(n)&No&Ee&Lv Mva Ee&Lv VMvaEuV-06 LtV-07 PMV-07-09 V-09-12 LvV-10 VV-12 HeW-13 HeVW-13-14 LvVV-14 Arcticfox's Diana "Elli"
Rakas mummeli. Se Once in the lifetime koira. The One And Only. Koira, joka on enemmän kuin koira. Helmikuussa kävimme hakemassa pienoisen tilastopoikkeaman näyttelyrivistöömme. Ellihän sai hylätyn. Eipä meidän maailmamme siihen kaatunut. Se on ollut vitsin aiheeni koko kuluneen vuoden, kuten silloin helmikuussa lupasin. Kuitenkin tein sen päätöksen että toukokuussa viikkoa ennen 11v synttäreitään Elli tekee elämänsä viimeisen kehäkierroksen Tampereen KV näyttelyssä. Ajatuksena, että otetaan nyt edes jokin muu kuin HYL viimeiseksi tulokseksi KoiraNettiin. Olisihan se toki ollut varsinainen kirsikka kakun päällä, mutta halusin kirsikan päälle vielä suklaakuorrutteen ;) Ja taisin saada hieman enemmän...
Tampereella Elli näytti vielä kerran nuoremmille kehän valtaamisen mallia ja vastoin kaikkia odotuksia oli vielä kerran ROP ja ROP-vet! Ja pääsihän se veteraanien BIS-kehässäkin yhdeksän parhaan joukkoon. Mummeli tosiaan tiesi miten sanotaan näyttävät hyvästit näyttelykansalle <3 Tuomari Helin Tenson kirjoitti yhden Ellin upeimmista arvosteluista; "Selvä sukupuolileima. Aivan uskomattomassa lihaskunnossa oleva 11v veteraani narttu. Ei voi muuta kuin nostaa hattua! Kaunis pää. Upeat korvat. Erinomainen ylä- ja alalinja. Erinomaiset kulmaukset. Erinomainen turkki. Upea häntä. Kerta kaikkiaan upeat liikkeet. Erinomainen esitys

Kiitos rakas tästä tähänastisesta yhteisestä unohtumattomasta matkasta, olet ja tulet aina olemaan maailman paras koira <3
CIB&Balt&Fi&Ee&Lv&Se&Lt Mva Lt VMva EeV-09 V-09 HeW-10 MV-14 Manusia's Olivia "Wiia"
Wiiaa piti hieman "säästellä" veteraanikehiä varten. En sitten tiedä kuinka hyvin siinä onnistuttiin, mutta hyvinhän tämäkin vuosi meni. Wiia kävi Suomen kehissä yhteensä yhdeksän kertaa, kerran se sai EH:n (ensimmäisessä veteraani kehässään) ja muuten se olikin sitten joko PN1 tai PN2. 3*ROP, 1*VSP, 3*ROP-vet ja todellisenä jätti yllätyksenä Seinäjoen KV näyttelyn BIS2-veteraani, minkä johdosta handleri tuskailee nyt iltapuvun hankinnan kanssa. Tuosta voitostahan saatiin nimittäin kutsu Veteran of veterans gaalaan, aivan huikeeta :) Kaksi ulkomaan reissuakin ikinuori muorimme teki. Norjan reissusta jäätiin tyhjin käsin, mutta nyt joulua edeltävällä viikolla kävimme Liettuassa, jossa Wiia oli molempina päivinä ROP&ROP-vet, tuli Liettuan veteraanivalioksi ja suurena yllätyksenä se oli molempina päivinä kovatasoisessa ryhmäkehässä jatkossa. Ensi vuonna "paahdetaan täysillä" veteraanikehiä :)
 CIE JV-09 V-15 TK2 Banietta's Flaming Style "Paavo"
Hieman ehkä yllättäen tämä vuosi tuntui näyttelyiden puolesta olevan Paavon vuosi. Paavo tuntuu olevan koira, joka jakaa tuomarit kahtia. Joko sille annetaan nippanappa se eri ja luokkasijoitus tai sitten se voittaa koko shown :) Kehäkäyntejä kertyi varsin huikeat 17kpl, joista Paavo sijoittui 11 kertaa PU-kehässä, ollen kahdeksan kertaa paras uros ja kuusi kertaa ROP. Ihan hyvä tilasto tuolle varsin eloisalle showmiwhwllw. Vuoden ehdottomasti hienoin ja yllättävin tulos saatiin Voittaja näyttelystä. Olin itse hieman laskenut Paavon kohdalla lauantain tuomarin varaan, mutta silloin oltiin luokan kolmansia. Sunnuntaille Paavo oli ilmoitettu lähinnä sen takia "kun se nyt on joka tapauksessa mukana". No kyllä kannatti, vasten kaikkia odotuksia Palander kohelsi itsensä parhaaksi urokseksi ja rotunsa parhaaksi ja sai näin ollen tittelin Voittaja 2015! En olisi kyllä kuuna päivänä uskonut. Mutta en valita.
Paavo yritti myös hieman verestää tokokoiran taitojaan ja uskaltauduttiin korkkaamaan EVL vielä silloin kuin vanhat säännöt olivat voimassa. Saatiin me kasaan 2-tulos, mikä oli ihan kelposuoritus ensimmäiseksi startiksi. Nythän säännöt ovat jo muuttuneet ja rehellisesti sanoen en usko että saan Paavoa koskaan starttikuntoon. Yritän toki, mutta kun olet viimeiset kuusi vuotta hinkannut vanhoilla säännöillä ja ollut mm. kiertämisen vankka vastustaja niin niin.... No tästä suivaantuneena ilmoitin Paavon rallytokokurssille, katsotaan tuleeko antirallittelijasta intohimoinen rallittelija ;)
FI&EE MVA Clearing pond's Fancy Face "Wanda"
Wandalla on ollut kiireinen vuosi ;) Hän kävi Suomessa vain SNJ:n päänäyttelyssä hakemassa käyttöluokasta erinomaisen. Alkuvuodesta käytiin myös Latviassa sen suurempia tuloksia saamatta, mutta onpahan meillä ollut hauskaa kehissä :) Maailman kultaisin kultainen <3


Fi Ava CIB&CIE&Balt&Fi&By&Lv&Ee&Lt Mva Myrock's X-Mas Angel "Raili"
Tämä minun pieni kultakimpaleeni on taas tänä vuonna osoittanut olevansa painonsa verran kultaa ja vielä vähän enemmänkin. Raili käväisi tänä vuonna vain kerran näyttelykehässä eikä se yhtään pöllömpi tulos se PN3 ollut.
Vuoden päähänpisto oli ilmoittaa ihan sunnuntaitokoilulla treenattu koira tokokisoihin :D Otettiin semmoinen parin viikon intensiivitreeni ja hemmetti soikoon, saatiin ALO1 eikä edes ihan himaa ripoen. Raili silti on lajissa kuin lajissa ihana harrastuskaveri. Se yrittää uskollisesti aina parhaansa ja on täysillä mukana joka käänteessä. Kovin meidän piti nomessakin tänä vuonna starttailla, mutta kesän "pilasi" pieni projekti ja syksyn koe kaatui juoksuihin. Mutta ensi vuotta varten treenataan jo kovasti!
Niin se pieni projekti. Raili oli puoli vuotta "poissa pelistä", koska hän saatteli maailmalle kolme aivan ihastuttavaa karvapalleroa, uusia Banietta's-tiimiläisi' :) Ramos, Sylvi ja Sulo ovat jo kaikki käyneet edustamassa pentunäyttelyissä ja kaikki on palkittu vähintään kerran kunniapalkinnolla. Mutta mikä tärkeintä kaikki ovat oikein reippaita ja hyväluonteisia tollerinalkuja, joita omistajat eivät ainakaan vielä ole uhanneet palauttaa maitojunalla kasvattajalleen ;)
Vaikka meillä oli Railin kanssa agilityssä vain puolikas kausi käytössä, olivat tulokset enemmän kuin erinomaiset! Vuoden suurin saavutus oli ehdottomasti agilityvalion arvon saavuttaminen ja samaisessa kilpailussa tollereiden agilitymestaruuden 2. sija! Nollaratoja saatiin vuoden aikana kasaan kahdeksan kappaletta, sisältäen jo ensi vuoden arvokisoja varten yhden tuplanollan ja kaksi voittonollaakin olisi jo plakkarissa. Uskaltaisin laittaa ensi vuodelle tavoitteeksi ainakin SM-kisoihin osallistumisen ja karsintoihinkin olisi kiva saada tulokset kasaan. SM-kisoja varten puuttuu vielä kaksi nollaa ja karsintoihin tarvittaisiin se toinen tupla. Mutta on tässä vielä puolivuotta aikaa. Yhdeksi, en nyt tavoitteeksi, mutta haaveeksi laittaisin myös hyppyvaliokellon käynnistymisen.
CIB&Balt&Fi&By&Se&Lv&Lt&Ee Mva By&Lv&Ee JMva LvJV-14 ByV-14 Adventurer's Dashing Night "Sissi"
Tänttärään kanssa ei tänäkään vuonna ole ollut tylsää ja tulostakin se on tehnyt varsin kivasti :)
Vuoden ensimmäinen tavoite oli osallistua virallisiin agilitykilpailuihin ja tämä tavoite saavutettiin heti alkuvuodesta. Toinen tavoite oli saada aikaan tuloskin. Tässäkin onnistuttiin. Mikä hienointa, onnistuttiin myös saamaan aikaiseksi ensimmäinen LUVA! Sissi on loistava agilitykoira, vähän vielä lisää pujotteluvarmuutta niin alkaa tulostasokin näyttää paremmalta :)
Showpuudeli veti näyttelyissä aika mageasti!

Suomessa BIS1, RYP1, 3*ROP, 2*VSP, 4*SERT, 1*vara-SERT, 1*CACIB, 2*vara-CACIB. Lisäksi Sissistä tuli Suomen (ja muutaman muun maan) muotovalio ja Seinäjoella loppuvuodesta myös kansainvälinen muotovalio. Sanoisin että ei hullummin pikkutytöltä, jonka osa tuomareista tuomitsee liian pieneksi, mutta Sissi on kyllä pari kertaa näyttänyt että ei koolla vaan asenteella ;) Etenkin tuo Kihniön ryhmänäyttelyn Best in show voitto oli aivan mielettömän hieno saavutus! :)
Latviassa maaliskuussa Sissi oli 2*ROP ja sai pari sertia ja cacibia ja oli RYP-4.
Virosta oli saaliina 2*ROP ja RYP-4
Ruotsissa hienosti VSP SERT CACIB


Lt JMva Manitou's Tail'ored Maid "Maire"
Tämän vuoden pieni heräteostokseni, Saijan tekemä tarjous, josta en voinut kieltäytyä ;) Meidän Amerikan ihme <3 Mairelle laitettiin jonkin verran odotuksia näyttelykoirana ja tähän mennessä MaiMai on kyllä lunastanut odotukset :) Vuoden aikana 7*ROP-pentu, RYP-1-pentu, TollerShown BIS-pentu, SNJ:n BIS4-pentu, vara-SERT isojen tyttöjen kehistä, Tukholmassa suuuuuren junioriluokan toinen SA:lla, Liettuasta juniorivalio, 2*ROP-juniori, ROP ja VSP... Mielenkiinnolla odotamme mihin rahkeet riittävät ensi vuonna :) Tavoitteita on toki laitettu myös muualle kuin näyttelykehiin. Kuluneen puolen vuoden aikana Maire on treenannut tavoitteellisesti noutojuttujua, tokoa ja agilitya. Vielä en ole ihan varma mikä se meidän päälaji tulee olemaan, mutta kaikissa lajeissa ollaan saatu edistymistä aikaiseksi. Hiljaa hyvä tulee ja toivon että oltaisiin ainakin taippari- ja tokovalmiita ensi vuoden aikana :) Maire on osoittautunut oikein ihanaksi tollerilapseksi, se on luonteeltaan hieman "putkiaivoinen", mutta nöyrä ja reipas työskentelijä. Siltä löytyy miellyttämisen halua, mutta pari kertaa olen kyllä todennut että jokin iso pyörä ei käy ainoastaan hitaalla, se pyörii ihan väärään suuntaan ;) Maire on nyt neljäs kotona asuva tollerini enkä kyllä vieläkään osaisi vastata kyselijöille millainen koira tolleri on rotuna, niin erillaisia nämä kaikki neljä ovat luonteeltaan ja koulutettavuudeltaan.Banietta's Rey de Agua "Ramos"
Tiimin uusin tulokas, jonka tulevaa vuotta odotan mielenkiinnolla :) Railin poika, joka asuu hyvän ystäväni luona sijoituksessa. Kahdessa pentunäyttelyssä ehdittiin käydä heti 5kk:n iässä, tuloksena VSP-pennut molemmilla kerroilla kera erinomaisten arvosteluiden. Energinen, iloinen ja rakastettava poika :)" Energinen ja ryhdikäs. Ikäisekseen hyvin kehittynyt nuori poika. Hyvät pään linjat ja kiilamainen muoto. Miellyttävä ilme. Hyvä kaula ja kiinteä selkälinja. Erittäin hyvä luusto. Hyvä runko ikäisekseen. Erinomaiset takakulmaukset. Hyvä hännän käyttö. Hyvä, leveä reisi. Liikkuu tasapainoisesti ja tehokkaasti kaikista suunnista. Lupaava ja miellyttävä tollerinalku."


Fi&Ee Mva Clearing Pond's Gold Digger "Pete"
Peterson kävi tänä vuonna kolme näyttelyä, joista ehdottomasti hienoin saavutus oli SNJ:n päänäyttelyn BIS-2-käyttökoira! :)


Lisäksi kasvateissani Lunasta tuli ensimmäisen pentueeni kolmas Suomen Muotovalio ja Nova loisti agilityssä saaden mm. ensimmäisen agilitysertinsä 3-luokasta ja piirimestaruukissa hopeaa!!! :)

Oikein hyvää ja tulosrikasta Uutta Vuotta 2016 kaikille :) Muistakaa nauttia jokaisesta päivästä ja hetkestä, jonka saatte näiden upeiden karvakorveimme kanssa veittää <3 Kiitos rakkaat ystävät kuluneesta vuodesta, tehtiin siitä taas unohtumaton :*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti