torstai 13. joulukuuta 2012

Katsaus vuoteen 2012

Vuosi lähenee loppuaan, lyhyt kertaus ja muistelopätkä siitä mitä vuosi pitikään sisällään

Arcticfox's Diana "Elli"
Puolentoista vuoden näyttelytauon jälkeen Elli palasi takaisin kiertämään kehiä toukokuun jälkeen kun ikää pamahti mittariin kahdeksan vuotta. Oli aika korkata veteraanikehät. Ensimmäinen esiintyminen ei mennyt ihan nappiin vaan Elli sai "vain" erittäin hyvän. Mitäs vein karvattoman, läskissä ja huonossa lihaskunnossa olevan mummelin kehään ;) Tämän jälkeen käytiin tasaisesti kiertämässä ja ensimmäinen ROP-vet tuli Porin KV:stä. Tämän jälkeen alkoi ERI+SA-linja. Seinäjoen ryhmänäyttelyssä Elli valittiin myös rodun parhaaksi ja myös näyttelyn neljänneksi kauneimmaksi veteraaniksi! SNJ:n päänäyttelyssä Elli oli VSP-veteraani, samoin myös toisena päivänä Tusku KV:ssä, molempina päivinä häviten charmantille Cajolle. Ellin hieno veteraanikausi päättyi messarissa. Sunnuntaina mummeli nappasi itselleen Veteraani Voittaja 2012 tittelin ja lopuksi räjäytti sellaisen potin että sitä muistellaan vielä kiikkustuolissakin; paras narttu, Voittaja 2012 ja VSP kaikkien upeiden nuorempien narttujen joukosta. On se vaan minun upea kultakimpaleeni, once in the lifetime <3
Ensi vuonna jatketaan, mutta ennen kaikkea toivon että rakas Elli pysyy terveenä ja saamme vielä monta yhteistä vuotta <3Manusia's Olivia "Wiia"
Wiia keskittyi lähinnä näyttelykoiran rooliin. Alkuvuodesta käytiin parissa agikisassa, mutta nuo tollot ovat hieman syrjäyttäneet Wiiaa siinä lajissa. Mut ehei, ei se vielä eläkkeelle siitä lajista pääse ;)
Näyttelyvuosi sujui tasaisesti. Kolme kertaa rotunsa paras ja suurimmaksi osaksi sijoituttiin myös paras narttu kehässä. Kävipä Wiia myös Liettuassa täydentämässä rivistöään muutaman uuden valionarvon verran. Wiian lapset olivat mukavasti näytillä. Sijoitustyttöni Fasu sai sertin ja oli jopa RYP3! Luna nappasi jotain kotiintuomista joka kerta kun vain näytille suvaitsi lähteä ;) Nova taas kunnostautui näytelmäkehissä parin junnutittelin verran, nappasi kotiin mukavan kasan ruusukkeita ja mikä hienointa, korkkasi agilityuransa hienosti ja pari luvanollaa on jo plakkarissa! Uunolle virallisista kehistä EH. Brutus ja Vendi ovat ihastuttaneet perheitään kotikoiran tärkeissä rooleissa :)Banietta's Flaming Style "Paavo"
Paavo on ollut lauman aktiivisin tänä vuonna. Alkuvuodesta kävimme kahdessa tokokokeessa tekemässä 3- ja 0-tulokset. Tämän jälkeen toko jäi, koska agility vei meidät täysin mukanamme. Paavo nousi kolmosluokkaan Liedossa 13.5. Mahtavaa! Myöhemmin kesällä saimme ensimmäisen (ja tällä hetkellä myös ainoan;) ) nollaratamme ja SM kisat ovat ensivuoden haaveemme. Jääkö haaveeksi? Sitä emme tiedä, mutta ainakin yritämme saada tarvittavat tulokset kasaan. Paavo kun ei ole sieltä nopeimmasta päästä, mutta on onneksi kuuliainen poika :) Ensi vuonna pitäisi kuitenkin palata myös tokokentille.
Näyttelyt menivät erinomaisesti; jokaikisestä näyttelystä laatuarvosana ERI, aina tosin ei SA:ta irronnut. Paavolle kuitenkin tälle vuodelle 4*ROP ja 1*VSP. Paavon ehdottomasti suurin voitto tälle vuodelle oli SNJ:n päänäyttelyn megavoitto. Lähes 80 koiran joukosta meidän ilkikurisen pikkupojan tavoin käyttäytyvä Palli (Paavon tällä kaudella saama lempinimi :)) valittiin rotunsa parhaaksi ja loppukehissä koko näyttelyn toiseksi kauneimmaksi!!! Minnaa en kyllä voi liialti kiittää tästä uskomattomasta tollopojasta, joka yhä uudelleen ja uudelleen sulattaa sydämeni, mamman kullanmuru :)Clearing Pond's Fancy Face "Wanda"
Talouden blondi.Ei mikään penaalin terävin kynä, mutta aina niin kiltti ja herttainen. Wanda ei montaa näyttelyä tänä vuonna kiertänyt, saaliina pari PN-sijoitusta. Mutta ei Wanda siitä huolimatta laakereillaan levännyt. Wanda kunnostautui tuolla käyttöpuolella ja läpäisi kesäkuun lopussa noutajien taipumuskokeen ja sai näin ollen tittelit Suomen ja Eestin muotovalio! Tästä kuuluu kaikki kunnia äidilleni ja Virpille, mahtavaa työtä :) Ensi vuonna Wanda toivottavasti lomailee hieman toisenlaisissa merkeissä... :)


Myrock's X-Mas Angel "Raili"
Lauman alkuvuoden vahvistus, ehkäpä hieman yllättävä sellainen. En nyt ihan tosissani ollut harkinnut vielä näin aikaisessa vaiheessa kolmannen tollerin ottamista. Mutta kun kerran tarjotaan ja yhdistelmä miellyttää, niin sopivasti yllätyshulluja oltiin mieheni kanssa :D Raili (RaiRai, Pätkä, Sintti, rääpäle) on osoittautunut aivan loistavaksi tapaukseksi, luonne sopii minulle kuin nenä päähän. Tarpeeksi vauhtia, tarpeeksi moottoria, aina iloinen ja paljon sylikoiran vikaa, sopivan itsenäinen, sopivan nöyrä. Ja riistaviettiä ja noutointoa löytyy! Raili hankittiin kuitenkin ennen kaikkea agilitykoiraksi ja voi pojat, olen saanut juuri sitä mitä tilasin! Tästä tytöstä kuullaan vielä, varsinkin jos nyt vain toiveeni kuullaan ja RaiRai todellakin todetaan medi kokoiseksi tollerineidiksi. Silloin meitä ei pysäytä mikään! Tällä hetkellä näyttää että rajapyykit säkäkorkeuden mukaan eivät pauku. Neiti on edistynyt mukavasti, varsinkin kun otetaan huomioon että 12 viikon ikäisenä se katkaisi oikean takakinttunsa ja kulki viisi viikkoa lastassa, elämäni pisimmät viikot... Siihen päälle vielä kuntoutus. Mutta nyt kun 1v syntymäpäivä lähestyy, Raili on lunastanut odotuksensa. Noin puolessa vuodessa se on oppinut kaikki esteet, se rakastaa agilitya ja tekee sitä täydellä sydämellään. Se on nopea, ketterä ja tarpeeksi kuuliainen. Toki kokemattomuus vielä näkyy, mutta kunhan varmuutta ohjauksiin vielä saadaan, niin olemme valmiita kisakentille :) Alustavaa debyyttiä olen suunnitellut heinäkuun loppuun Raumalle. Tavoitteita pitää olla :)
Railin myös tunnistaa rotuisekseen :P Pienihän se on ja vielä aivan kesken kehityksen. Tämän kaiken se kuitenkin korvaa tasapainoisuudellaan ja älyttömän nätillä ilmeellään. Jos sille ensi vuonna edes yhden sertin saisi. Tänä vuonna Raili oli 2*ROP-pentu ja kaikista viidestä junnuluokan kehäkäynneistä se sai erinomaisen.
Paljon, paljon kiitoksia Johannalle ja Minnalle, jotka mahdollistivat tämän ilopillerin tulon elämäämme! Olen tainnut tehdä jotain oikein kun tällaisia mahdollisuuksia minulle suodaan :)


Clearing Pond's Gold Digger "Pete"
Teemun ja Riikan Puuha-Pete, oikea projektikoira :) Maailman ihanimman Windyn poika. Hirveän kiva tapaus, mutta kun kerran ollaan pakastespermalla aikaansaatu niin on siinä sivussa tainnut muutama aivosolu jäädä ikijäähän ;) Tältä koiralta ei positiivisuutta saa katoamaan millään ja perheenjäseniltä vaatii samaa ominaisuutta; seitsemän kuukauden saldona seitsemän tuhottua koirahuoneen mattoa :)) Raili ja pete ovat aivan lyömättömat kaverukset. Peteä nähdään jatkossa paaaaljon kultsukehissä, mielenkiinnolla odotamme että Petunialla ikä riittää junnuluokkiin.

Kiitos kaikille ihanille ystäville ja kavereille kuluneesta vuodesta, olette olleet aivan ihania! Teidän kanssa on ilo harrastaa :) Jatketaan samaan malliin ensivuonna!

Menestytään yhdessä, iloitaan yhdessä
Team Burning Red's haluaa kiittää tästä vuodesta ja toivottaa menestystä vuoteen 2013!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti