perjantai 3. huhtikuuta 2015

Talvi vaihtuu kevääseen

Hui, kahden kuukauden kirjoitustauko! Vaikka blogi on ollut hiljaa niin ollaan kyllä oltu ihan aktiivisia edelleen :)

Näyttelykausi on korkattu sekä koti- että ulkomailla. 21.2. oltiin Seinäjoella ryhmiksessä. Sissi hienosti PN3 SERT Helin Tensonin kehässä ja Railille ylläri, PN3 Elena Ruskovaaran kehässä. Luottokoira Elli sitten taas... Nooh, se on mun koko vuoden kestovitsi se tulos eli moninkertainen voittajani ja muotovalioni sai ihka oikean HYLÄTYN :D Valkoista väärissä paikoissa (harmaantuminen saa vissiin rajoittua vain naamakarvoihin) ja muutenkin koko väri täysin väärä. Okei, myönnän, se keinovalo ei todellakaan ollut paras mahdollinen vaaleansävyiselle, harmaantuneelle, steriloinnin mattaannuttamalle mummelille, mutta silti tulos laittoi naurattamaan ;) Tuomari ei kuitenkaan värin puolesta Elliä kuulemma tunnistaisi jos kävelisi kadulla vastaan. No ei silti, tuo HYL näyttää todella hyvälle tuolla KoiraNetissä ;) "Kirsikka kakun päällä", kuten itse sitä kuvailin. Elli on kyllä ilmoitettu Tampereelle, mutta annas katsoa nyt lähteekö mummeli mukaan. Elli oli juuri äskettäin reilun viikon täydessä levossa ontumisen takia (varpaassa venähdys ja nuolemisesta johtuen tassutulehdus) ja jo viikossa se sai mielestäni ylimääräistä kylkiinsä eikä ole mielestäni näyttelykunnossa. Muutenkin olen miettinyt että Ellin kehäkierrokset on aikalailla käytetty loppuun. Turkki ei vanhetessaan ole ainakaan parantunut, lihasmassa on kadonnut ja askel hidastunut. Mutta toisaalta haluaisin ottaa Ellin kanssa vielä SEN viimeisen kierroksen tollerikansan edessä, tiedostaen että se on se viimeinen yhteinen hetki kehässä, nauttien joka hetkestä ja ehkä itkeä tirauttaa pari kyyneltä yhteisen uskomattoman taipaleen kunniaksi. Sen jälkeen voidaan mennä ostamaan kauhea kasa herkkuja. Ja mummeli kuitenkin nauttii edelleen täydestä sydämestään esiintymisestä. Ehkäpä olen sille vielä sen viimeisen kierroksen velkaa.

Elli <3

Keinovalo sai Ellin turkin kieltämättä näyttämään aivan hirveältä, mutta tämä kyllä vääristää ja PALJON :D Kuva Suvi Heino


Raili <3

Mummeli seuraa kehän kulkua

Raili on niin söpis :)

Ihana Ikaros (Tollerbay Tycoon By Quinn) oli VSP ja sai ekan sertinsä :) Kuva Lakeuden noutajat

Pari viikkoa sitten käytiin Latviassa Sissin ja Wandan kanssa. Matkaseuraksi saatiin Tiina ja skyet ja Helsingissä kyytiin hyppäsi vielä Emmi tollereiden kanssa. Huippuseuraa, matka ei voisi olla kuin mahtava! Matka suijui kokonaisuudessaan erinomaisesti ilman mitään ylimääräisiä yllätyksiä. Lisäksi tulokset olivat makiat.
Lauantai:
Sissi ROP SERT CACIB
Wanda ERI
Lisäksi esitin Emmin tollerit Vertin ja Vimman; Vertti ROP ja Vimma VSP kera kaikkien heille kuuluvien lisukkeiden :D Vertistä tuli samalla CIE eli Emmille vielä suuret onnittelut tätäkin kautta! Myös skyet veivät homman kotiin ollen ROP ja VSP.

Sunnuntain kehäkierrosta Sissin kanssa jännitin, vaikka olimmekin ainoita rodussamme, mutta olihan tuomarina rodun kotimaan tuomari Luis Catalan, jonka uskoisi ainakin joskus kuulleen rodusta ;) Tulokset siis lämmittivät mieltä ja Sissin tulokset olivat koko päivältä ROP SERT CACIB RYP-4!!! Eli saatiin vielä ensimmäinen ryhmäsijoituskin tukkaeläimelle :) Wanda paransi lauantaista ollen ERI4 SA, mutta ei muuta. Tiedossa kyllä oli että LatviassaKIN on kultaisissa kova kilpailu, mutta ERI molempina päivinä minun esittämänäni, ei voi olla kuin tyytyväinen :) Wanda nyt on muutenkin niin helppo reissukaveri että sen ottaa mielellään uudelle reissulle.

Vertti oli jälleen ROp, mutta Vimma joutui tällä kertaa tyytymään erittäin hyvään. Lisäksi kävin kehässä vielä clumberin, koikkerin ja espanjanvesikoiran kanssa, kiirettä piti :D

Sissi ROP SERT CACI, tuomari Luis Catalan

Banietta's Chasing A Maserati ROP, tuomari Satu Ylä-Mononen, kuva Risto Syrjä
Sissi RYP-4 Vertti RYP-5, kuva Ligita Zake
Paavo ja Sissi kävivät myös Turun näyttelyssä viime viikonloppuna. Itse olin töissä, mutta kiitos asinosaisille että koirat pääsivät kehään :) Paavo PU4 ja Sissi ERI3.

Sitten ollaan myös aksattu. Maalahdelta 28.2. Railille pari hylkyä ja yski maaliman-karsein-nollarata. Ei niistä sen enempää. Seinäjoella käytiin Sissin kanssa 7.3., tuolksina kaksi hyllyä ja 10vp. Kepit tökkivät edelleen kisatilanteissa, mutta muuten oli oikein kivaa menoa Sissiltä, tuntui tosi kivalta se meno :) Raili kävi seuraavana päivänä Seinäjoella syksymässä putkiin. Kaikkiin mahdollisiin ja mahdottomiin putkiin. Monta kertaa. Ei siitä siis sen enempää. Nyt Raili onkin kisatauolla odottamassa mahdollisen pentuprojektin käynnistymistä.



Lisäksi tässä on tokoiltu ja nomeiltu vaihtelevia määriä. Paavolle olisi tavoitteena saada yksi EVL startti ennen sääntömuutosta (tai mielummin kolme ykköstä, kiitos ;D ) ja Raili treenailee nomea tähtäimenä syksyn Pomarkun koe ja avo-luokassakin olisi kiva tokossa käydä.

14.3. oli Novascotiannoutajat ry:n järjestämät kasvattajapäivät, joihin osallistuin vaikken tollerikasvattaja vielä olekaan. Päivä sujui nopeasti ja luennot olivat oikein hyvät, kiinnostavat ja ajatuksia herättävät. Tiina Illukka piti esitelmän ihan "perusasioista" kasvattamista ajatellen, mutta sieltäkin nousi esille uusia asioita ja pohtimisen aiheita. Lisäksi Kaisa Hilska piti oikein innostavan luennon oikean pennun valitsemisesta oikeaan kotiin. Ei se ole aina niin helppoa. Ensi vuonna varmasti uudestaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti