lauantai 18. huhtikuuta 2015

Vaasa KV ja Kihniö rn

Vaasa KV:

Wiia ROP
Paavo ERI2 SA
Pete ERI2 SA
Sissi ERI3

Paavo, kuva Vilma Saarinen
Tänään tehtiin Kihniöön yhden koiran täsmäisku. Enpä muista koska oltaisiin viimeksi oltu vain yhden koiran kanssa liikenteessä? Mutta ei se määrä vaan se laatu ;) Mukana siis tukkaeläin Sissi. Tukkia oli ilmoitettu yhteensä seitsemän kappaletta, mutta kaksi urosta oli poissa. Narttuja Sissin lisäksi kaksi. Tuomarina toimi Rune Fagerström, joka oli tykännyt Sissistä kovasti jo pentuluokissa. Ennen narttujen arvostelua autoin kasvattaja Jaanaa uroskehässä ja napsaistiin pikkuisen Mon kanssa PU1 ja serti.
Sissillä oli taas vauhti päällä ja suunta välillä enemmän ylös- kuin eteenpäin... Haastava tapaus esittää välillä. Mutta pieni iloisuus ei kehässä haittaa, päin vastoin siitä on saatu yleensä jopa kehuja :D Sissi kuitenkin meni ja voitti nartut ja yllätykseni oli suuri kun Sissistä valittiin ROP! Meidän eka ROP Suomessa, nartunomistajana olen tottunut siihen että näyttävämmät urokset saavat sen punakeltaisen ruusukkeen, joten olin todella iloinen :)

Ryhmiin tietenkin jäätiin, vaikka olin kyllä varautunut olemaan ajoissa kotona, mutta aina ei mene niin kuin suunnitellaan. Ja kyllä vain kannatti jäädä! Sissi on isojen kehien koira, en tiedä mistä se sen tietää, mutta isoissa kehissä se laittaa aina isomman vaihteen päälle. Seistä pönöttää kuin isoisänsä Rico konsanaan vapaasti ryhdissä, häntä kippurassa ja mielettömällä draivilla liikkuen mennään. Näillä eväillä mentiin siis Harto Stockmarin arvioitavaksi. Ensin suuri yhdistetty 7/8 ryhmä karsittiin kahdeksaan koiraan, Sissi mukana. Olin jo tästä oikein positiivisesti yllättynyt. Hieman edes takaisin ja ympäri, ryhmä neljään ja Sissi edelleen mukana! Jee, meille tulisi ryhmäsijoitus :) Koiria alettiin sijoittaa ja kun kolmanneksi sijoitettiin kennelkaveri labbis Nelly, alkoivat polvet tutisemaan oikein urakalla. Kakkoseksi julistettiin karkeakarvainen saksanseisoja ja siinä vaiheessa meikäläiseltä sitten pääsi ilon kiljahdus. Meidän pieni tukkaeläin VOITTI RYHMÄN! Mun ensimmäinen ryhmävoittaja! Upee Sissi <3 Kehän ulkopuolella alkoi oikeasti heikottaa. Mutta kyllä myös hymyilytti. Hetken aikaa odotettiin BIS-kehän alkua, vastassa nuori venäläiseurooppalainen laika. Harto jatkoi tuomarina ja taas tarkasteltiin koiria ja liikkeitä joka suunnasta. Viimeisellä kierroksella tuomari kätteli laikan omistajaa ensimmäisenä ja ajattelin heidän vieneen voiton, mutta heitä tuomari onnitteli toisesta sijasta eli Sissi oli BEST IN SHOW!!! Aivan törkeen upeeta :) Aivan mahtava näyttelypäivä. Yksi unelmani on täyttynyt, tai oikeastaan kaksi. Samalle päivälle meikäläisen koirien ensimmäinen ryhmävoitto ja samalla bis voitto. En ihan heti unohda :) Kiitos kehänreunan tsemppareille, on mahtavaa olla osana voitokasta Adventurer's-tiimiä.

VSP Santonja Maker's Mark ROP Adventurer's Dashing Night

Sissi BEST IN SHOW

Kaunis Sissi <3 Upea päivä! Harto on muuten se tuomari joka on syypää siihen että näyttelykärpänen aikoinaan puraisi todella pahasti Ellin ensimmäisessä pentunäyttelyssä Kaarinassa vuonna 2004. Elli oli tuolloin ROP ja RYP-4 pentu. Mukava mies ;)
23kk. Erinomainen koko. Hyvät rungon mittasuhteet. Hyvä sukupuolileima. Hyvän mallinen pää. Kaunis ilme. Hyvin asettuneet korvat. Kaula saisi olla lihaksikkaampi mutta kaulassa oikea pituus. Hyvä eturinta ja runko. Erinomainen luusto. Tasapainoiset kulmaukset. Hyvä häntä. Liikkuu hyvin. Ihastuttava luonne. Hyvin esitetty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti