tiistai 11. lokakuuta 2016

Katsaus kesän 2016 tuloksiin
Ellin kuukauden kestänyt sairastelu ja poislähtö heinäkuun alussa ovat varjostaneet kulunutta kesää. On tuntunut siltä, että yksi aikakausi omassa koiraharrastushistoriassani päättyi ja nyt ollaan luotu uutta aikakautta. Elli on kuitenkin ikuisesti mielessä <3 Kesä on vaihtunut syksyyn ja syksykin jo pitkällä.  Kaikesta surusta huolimatta voisin sano, että laumamme on laittanut parastaan.

Paavonhan piti pitää välivuosi näyttelyistä tänä vuonna ja odotella ensi vuoden veteraanikehia. No tämä "välivuosi" on muodostunut jo kaveripiirissä vitsiksi. Välivuosi on mennyt yli odotusten! Jämsän kr näyttelystä 4.6. Paavo aloitti paras uros 1 - putkensa, joka on jatkunut tähän päivään saakka. Tässä välissä Paavo on käynyt kymmenessä näyttelyssä ollen siis kymmenen kertaa PU1, joista kahdeksan kertaa myös rodun paras. Näihin kymmeneen kertaan on sisältynyt Maailman Voittaja Moskovassa, jossa Paavo oli ROP. Molemmat erikoisnäyttelymme, Toller Showssa Oulussa Paavo oli VSP ja voitti myös paras pää ja ilme kiertopalkinnon ja kuluneena viikonloppuna Tampereella Suomen Noutajakoirajärjestön erkkarissa ROP. Lisäksi huikea RYP1 Alavuden kr näyttelyssä, edeltävänä päivänä Tammelan kr:ssä RYP3 ja Jämsän ryhmiksessä RYP2. Paavo on siis todellakin laittanut parastaan kehissä eikä lähestyvä veteraani-ikä ole herraa ainakaan hidastanut ;) Iloisesti esiintyvää energistä koiraa on hienoa viedä kehään.
Henkilön Ninni Uusitalo kuva.
Maailman Voittaja 2016

Henkilön Ninni Uusitalo kuva.
TollerShow
Henkilön Ninni Uusitalo kuva.
RYP1
Henkilön Ninni Uusitalo kuva.
ROP SNJ
Maire on ollut kesäkauden suuri yllättäjä! Pieni amerikan prinsessamme on todistanut varsinaiset dual purpose ominaisuutensa :) Koko kesän se on tehnyt tasaista tulosta näyttelykehissä, saanut muutamia sertejä ja sijoittunut kivasti PN-luokissa. Toller Showssa se oli hienosti BIS-juniori ja PN4. Reilu viikko sitten Tuuloksen ryhmiksessä se oli toisen kerran Suomessa ROP. Ulkomailta saatiin alkukesästä kasaan Balt&Ee JMva tittelit.
Hienointa on kuitenkin ollut Mairen kunnostautuminen noutohommien puolella! Toukokuussa se läpäisi helposti ensimmäisellä yrityksellään noiytajien taipumuskokeen eli NOU1 plakkarissa. Koko kesän treenailtiin säännöllisesti ja hieman yllytyshulluna ihmisenä suostuin siihen, että se ilmoitettiin tollereiden NOME-mestaruuteen Jämsään. Pikkulikka yllätti kaikki ja teki pienistä kauneusvirheistä huolimatta hienon suorituksen ja ensimmäisestä startista upea, unelmat täyttävä ALO1!! Ja koska kyseessä oli tollereiden mestaruuskoe, palkittiin Maire myös erkkarin ja mestaruuskokeen yhteistuloksena JUNIORITOLLERIMESTARI 2016 maininnalla! Yksi unelma toteutui jälleen :) Lisäksi saimme Mairen kanssa Paras alokasluokan yhteityö - kiertopalkinnon, mikä lämmitti myös todella paljon mieltä. 
Lokakuun alussa oli oman yhdistyksemme nomekoe ja siellä meidän kompastuskiveksi muodostui meille vielä liian haastava veiohjaus, mutta muuten pikkulikka antoi jälleen oman tasoisensa suorituksen, joka palkittiin ALO3 tuloksella :) Nome on sellainen laji, että oli tulos mikä tahansa, tuntuu se niin hienolta. Nyt pidämme Mairen kanssa pienen huilitauon treenaamisesta, mutta varmasti jatketaan tauon jälkeen ja ehkäpä sitä täytyy kokeisiin taas ensi kesänä uskaltaa ;)
Henkilön Ninni Uusitalo kuva.
Junioritollerimestari 2016
Henkilön Ninni Uusitalo kuva.
BIS-juniori Toller Showssa. BIS2-juniori SERTin kera oli Railin poika Sulo, Banietta's Zorro de Agua, joka myös läpäisi kesän aikana noutajien taipumuskokeen!


Henkilön Ninni Uusitalo kuva.
NOU1
Henkilön Ninni Uusitalo kuva.
Tollerspecialen sij. 2/36 junioriluokassa

Niin ja onhan Maire myös käynyt agilitykurssilla ja pari möllistarttiakin ollaan juostu :)

Raili on keskittynyt lähinnä valmistautumaan henkisesti tulevaan pentuprojektiin ;) Mutta agilityssä ollaan kuitenkin käyty. SM-kisoissa Raili edusti lauantaina West Coast Aglity Teamia joukkuekisassa, tehden nollaradan ja ensimmäisen kierroksen jälkeen joukkueemme olikin sijalla 5. ja lopullinen sijoitus 4. yli 70 joukkueen joukosta! Sunnuntain yksilöradalla tuloksena 5vp eli ei asiaa finaaliin. Seuraava tavoitteemme onkin, että joskus pästäisiin ihan finaaliradalle asti :) Arvokisojen jälkeen Raili on tehnyt suht varmaa tulosta ja nyt kun jäämme toivottavasti mammalomalle, on meillä jo tarvittavat tulokset ensi vuoden SM-kisoja varten kasassa :) Tollereiden agilitymestaruudessa Raili juoksi hienon tuplanollan ja näin viime vuotinen mestaruushopeamme kirkastui kultaiseksi ja Raili on tollereiden AGILYTYMESTARI 2016 mediluokassa :)
Henkilön Ninni Uusitalo kuva.
Agility SM, Kuva Tuula Pullinen

Henkilön Ninni Uusitalo kuva.
Agility SM, kuva Tuula Pullinen
Henkilön Ninni Uusitalo kuva.
Pori KV

Henkilön Ninni Uusitalo kuva.
Agilitymestari 2016
Äidin puolen lauma eli Wiia, Wanda ja Sissi ovat käyneet kukin myös näytillä. Wiia on napsinut monta ROP-veteraania ja BIS-vet sijoituskin on tullut. Maailman Voittajassa Wiia sai MVV-16 tittelin. Sissin suurin saavutus on ehdottomasti vesikoira erkkarin VSP. Wanda kävi Alavuden kr:ssä hakemassa erin ja SA:n :)
Henkilön Ninni Uusitalo kuva.
Maailman veteraanivoittaja 2016
Henkilön Ninni Uusitalo kuva.
BIS4 veteraani
Henkilön Ninni Uusitalo kuva.
VSP vesikoiraerkkarissa
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti