tiistai 18. kesäkuuta 2013

"Note to myself" eli Raili epistelee

Eilen kävimme Railin kanssa ottamassa kisatuntumaa Rauman epiksissä. Samassa paikassa tulee tapahtumaan virallinenkin agidebyytti, joten mikäs sen parempi paikka käydä testaamassa kisakunto.

Mölliradalla oli yhteensä kuusitoista lähtijää. Rata oli perinteinen möllirata: suoraa linjaa ja yhdellä valssilla pärjää ;) Eipä ollut ongelmaa, hyvin lähti Raili putkilähetyksiin. Mistä vain saataisiin mulle se varmuus ja luotto koiraan? Videolta näkyy että ihan turhaan odottelen, saataisiin vielä sekuntti ajasta pois, jos ohjaaja juoksisi...

Möllirata 0vp sija 1/16

1-luokan rata oli todella mukava, hieman enemmän jo tehtäviä ja keppikulma oli jo hieman haastavampi. Tavoitteeksi otin hyvät kontaktit ja itsenäinen keppisuoritus. Raili tuntui todella hyvältä käteen ja teki ihan oman tasoisensa suorituksen. Radan sössein minä, keppien jälkeen yritin kääntää Railia putkeen poispäinkäännöksellä, vapautin koiran liian aikaisin ja Raili lukitsi väärän putken pään. Nyt jälkikäteen ajateltuna persjättö tai valssi keppien päähän olisi ollut luontevampi. No tämän takia näissä käydän että saadaan kokemuksia, ei kämmitä sitten virallisissa ;) Kepit ja kontaktit olivat hienot! Lisäksi olen aivan mielettömän tyytyväinen miten tuo malttaa odottaa lähdössä. Ei aikomustakaan lähteä omin luvin, pohjatyö siihenkin on kannattanut.

1-luokka HYL

Avoin rata olikin sitten jo kinkkisempi. Heti radan alussa mukava puomi-putkiansa ja avokeppikulma. Rataantutustumisessa olin aivan että apuva! Tehtävätä eivät olleet mitenkään mahdottomia kokeneen koiran kanssa, mutta kyllä siinä ajattelin että nyt laitetaan meidän taidot koetukselle, rata vastasi ihan 3-luokan rataa.
Toinen rima heti alkuunsa tippui. Putki-puomiansa selvitettiin hyvin, mutta sitten tulikin jo kiire ja vitos esteen takaakkierto meni pitkäksi, siihen olisi kaivannut jonkin jarrutuksen kun esteelle kuitenkin tultiin suoran putken ja hypyn kautta. Taas yksi "note to myself". Kepeille olin ensin miettinyt että menisin ensimmäiseen väliin auttamaan, mutta Railille on koko sen pienen iän opetettu itsenäistä keppien hakua enkä ollut varma miten se siihen reagoisi (asiaa voisi toki harjoitella, note to myself). Putken jälkeen päätin siis vetää Railia takaisin päin ja päästin sen sitten itsenäisesti suoralle keppikulmalle. Aivan loistava suoritus pätkältä! Myöhemmin radalla oli oli taas tarjolla väärää putken päätä, mutta jonkinlaisella puolivalssi-pakkovalssi-yhdistelmällä se näköjään saatiin suoritettua, tätäkin voitaisiin treenata :D Viime metreille asti päästiin kuitenkin tuloksella, mutta sitten itse pyörähdin esteellä nro 18 väärään suuntaan ja olin seuraavalle esteelle väärällä puolella. Tai takanaleikkauksella sitä yritin pelastaa, mutta Raili ei ole tätä ohjauskuviota vielä sisäistänyt ja hyppäsi sitten takaisin päin ja hylky tuli sitten siinä... Sitäkin voitaisiin varmaan treenata, Johannan sanoin "voisi olla sun kannalta ihan hyvä osata, pääsisit vähän vähemmällä". Mutta Raililta aivan mielettömän hienoa rataa, se oli vauhdista huolimatta kuuliaana ja meni juuri sinne minne halusin. Koirahan ei sille mitään mahda, jos kartturi on vähän hidas ja pihalla, mutta onneksi Raili on niin mielettömän nöyrä :) Mun hieno aksakoira <3

Avoin rata, HYL, ihan hirveetä ohjausta...


Möllien tuloslista

Raili ja Nala varikolla, tylsää


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti