sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Taipumaton Raili

Eilen korkkasimme Railin kanssa koeuramme ja kävimme Eurajoen taippareissa. Tiesin että Raili kyllä osaa kaikki osa-alueet, en sitä muuten olisi ilmoittanut, mutta silti en uskonut että taidot vielä riittäisivät läpäisyyn. Ajattelin siis ikuisena pessimistinä, että ei se tänään läpi mene, mutta saammepa ainakin hyvää kokemusta. Emme myöskään ole juurikaan missään kimppatreeneissä käyneet, joten minulla ei ollut käsitystäkään miten ipana yleisöön suhtautuu. Niin, ja laukauksia kävimme kuuntelemassa ensimmäisen kerran torstaina ;)

Vesityö oli tosi hieno. Raili oli tarkkaavainen koko ajan ja meni epäröimättä veteen ja suuntasi määrätietoisesti lokeille. Rannalta heitetty lokki tuli käteen ja veneestä heitetty jalkoihin. Hakuruudusta tuli nopeasti kaksi varista. Palautukset pitää laittaa kyllä tehotreeniin, niin kamalaa leikkimistä se varisten kanssa piti. Kolmatta varista saatiin etsiä hetken aikaa ja neljäs tuli pienen tahkoamisen jälkeen. Tämä ei kuitenkaan tuomarille riittänyt vaan viidettä olisi pitänyt lähteä hakemaan ja tässä kohtaa Railin into ei enää riittänyt. Tuomari Ari Huttunen antoi kyllä runsaasti mahdollisuuksia, mutta itse jouduin sitten toteamaan että ei tämä tästä kyllä enää minnekään irtoa, näin kuinka Raili turhautui, turha sitä on siinä kohtaa alkaa painostamaan. Hieman ehkä jäi hampaan koloon se, että yksi kultainen pääsi jäljelle haettuaan neljä varista tahkoamisen jälkeen... Mutta ei mitään, me jatkamme harjoituksia ja suunnitelmat on jo tehty :)

Suunnitelma:
1) Runsasdamisia hakuruutuja, joista haetaan aina vähintään se 5-6 damia
2) Paljon jälkitreeniä variksella
3) Olohuonepalautustreeniä :)
4) Varmuutta kaikkiin osa-alueisiin

Kaiken kaikkiaan hyvillä mielillä jatkamme harjoituksia, pari viikkoa nyt huilataan. Myöhemmin kesällä uutta yritystä :) Kyllä se läpi menee! Hieno Raili.

Koeselostus:
1. Sosiaalinen käyttäytyminen: Ystävällinen noutaja
2. Uimahalu: Menee reippaasti veteen ja ui mielellään
3. Hakuinto: Melko kovavauhtista hakua
4. Noutohalu: Tuo lokit määrätietoisesti. Lakkaa noutamasta variksia
5. Nouto-ote: Pehmeät otteet vaikka vähän leikkii variksilla
6. Palauttaminen: Tuo ohjaajan läheisyyteen
7. Reagointi laukaukseen: Erittäin tarkkaavainen
8. Itseluottamus ja aloitekyky: -
9. Yhteistyö: Yhteistyössä
10. Yleisvaikutelma: Iloinen nuorehko narttu, jolla valitettavasti tänään koe keskeytyy noutohalun lopahtamiseen.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti