keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Raili korkkasi virallisen agiuran!

Ja hienosti se sen korkkasikin :) Oma stressi- ja jännitystaso oli jo sunnuntai-iltana niin huipussa että vähän pelkäsin miten meidän käy. Toisaalta sitten taas tunnistin itsestäni sen että jännitin vain ja ainoastaan virallista mittausta. Koiraan luotan kuin kallioon, se tietää mitä tekee ja on siinä oikeasti hyvä, ei mun tarvitse itse radalle menoa jännittää. Säkäkorkeudeltaan tuo vain on aika rajatapaus. KAIKKI mittaukset kyllä ovat osoittaneet että se on alle 43 cm, mikä siis on medin maksimikorkeus, mutta rajatapaus on rajatapaus ja tuo aina oman jännityksen kisauran aloittamiseen. Itselleni on ollut selvää että jos maksituomio heilahtaa niin emme kisaa. En ihan periaatteestakaan halua hypyttää tuon kokoista koiraa jopa 65cm esteiden yli. Eilinen oli siis se päivä, jolloin ratkesi että meneekö 1,5 vuoden työ ja haaveilu kaivosta alas. Ymmärtänette miksi stressitasoni huiteli taivaissa?

Mutta näinhän siinä sitten kävi:

Hengtys tasaatui ja eikun ekalle radalle. Tämän päivän radat tuntuivat hieman haastavammilta kuin aiemmin kisaamani ykkösten radat, jotka ovat olleet luokkaa suoraan-suoraan-suoraan-valssi-suoraan-suoraan-putkella suunnan vaihto- suoraan. Tällä radalla sai jopa vähän miettiä!
Raili oli normaaliin tapaan sa aivan täpinöissä eikä sitä taaskaan hetkauttanut uusi halli, vieras kumimatto pohja tai vieraat esteet. Rata suijui muuten aivan erinomaisesti, mutta kepeillä Railin rytmi sekosi harmittavasti puolessa välissä ja siitä 5vp. En tiedä mistä johtui, yleensä se on niin varma pujottelija. Olisikohan ohjaajassa vika? Tyytyväinen olin kuitenkin siihen miten Raili haki kepit, luvan saatuaan se syöksyi ilman pienintäkään epäilystä oikeaan väliin. Silloin tuli tunne että kyllä olen sille jotain osannut oikein opettaa! Kepit olivat muutenkin hankalasti aivan punaisen aidan vieressä ja ensimmäinen keppi itsekin väriltään punainen, hämärässä hallissa haasteellinen kohta mielestäni ja moni koira lukikin sen väärin.
Lisäksi kontakti aalla oli juuri niin varma kuin mitä treeneissäkin. Mun ihanan upea agitollo!
Kaupan päälle tuli mukavasti 3. sija :)

Debyyttirata 5vp 3. sija Johannalta jäi neljä ekaa estettä saamatta kuvaan, saakelin älypuhelimet!

Treenikaverimma Johanna ja Nala saivat tältä radalta ensimmäisen LUVA nollansa! Onnea vielä <3

Toinen rata oli hyppäri ja oli kyllä tasoltaan vaativa ykkösyen rata. Paljon "ansakohtia", jotka vetivät äkkiä väärälle esteelle ja väärät putken päät suorastaan tyrkyllä. Ei siinä mitään, haasteita saa olla :) Tämä rata meni pelasteluksi. Itse olin ajoituksissa pahasti myöhässä ja olen kisavideon analysoinut moneen kertaan ja todennut että nyt pitäisi alkaa luottamaan ihan täysin tuohon koiraan ja alkaa itse etenemään niin saisi ajoitukset kuntoon. Muuten menee meno juuri tämän kuuloiseksi... Tällä radalla Raili tiputti yhden riman kovan pelastelun jälkeen. Muutoinkin meni linjat pitkiksi. Tähän mun ohjaukseen pitäisi nyt kyllä ehdottomasti puuttua. Täytyy sanoa noille meidän valmentajille että nyt laittavat kovan kovaa vasten tässä asiassa. Raililla oli ihan törkeän hyvä vauhti ja tekemisen meininki. Ei tarvitse tyttöä kyllä yhtään hävetä :)

Hyppäri 5vp 5. sija


Lisäksi vielä kasvattiuutisia agirodusta! Kasvattini Nova oli osallistunut Suvi Reinin kanssa nuorten SM-kisoihin erinomaisella tuloksella; SM-2!!! Ei huono suoritus parilta, jotka olivat elämänsä ensimmäistä kertaa yhdessä radalla ja kaiken lisäksi draamaa ei radalta puuttunut kun radan loppuvaiheessa radalle syöksyi kaksi irtokoiraa härkkimään Novaa! Aivan uskomatonta... Onneksi uusinta rata meni puhtaasti ja parivaljakolle kyllä pisteet nopeista hermojen kasaamisista.

Draamarata
Tässä päästiin maliin asti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti