lauantai 10. elokuuta 2013

Railille toinen LUVA kakkosista!

Tänään oli kisat Lempäälässä, tarjolla kolme rataa. Päivän tavoitteeksi olin ottanut hyvät sujuvat radat ilman turhia varmisteluita.

Ekalla radalla tähän tavoitteeseen päästiin ja tuloksena sujuva nollarata ja ensimmäinen sija eli jo toinen LUVA kakkosista tällä viikolla! Erityisen tyytyväinen olin kolmosesteen putkijarrutukseen, ei tullut turhia kaaria. Esteillä 6-8 omat valssini olivat juuri oikein ajoitettuja ja meno oli oikein sujuvaa, jes :) Lisäksi videolta näkee oikein hyvin Railin varmuuden kepeillä, kun sille vain antaa luvan niin sinnehän se syöksyy!

0vp 1. sija LUVA

Toinen rata oli hyppäri. Alku tuotti minulle päänvaivaa, muuri oli pahasti putkelle vievien mukavien ohjauslinjojen tiellä :D Hetken aikaa mietin leijeröintiä muurin toiselta puolelta, mutta putken päätä ei näkynyt muurin takaa ja ihan sokkona en viitsinyt nuorta koiraa lähettää... Päätin siis että tänään juostaan. Mutta sitten siinä kävi niin että Raili tiputti heti ekan riman ja lisäksi en ohjannut sitä kunnolla kolmosesteelle, jolloin se juoksi siitä ohi. En viitsinyt alkaa korjailemaan, joten jatkettiin siitä sitten vaan rataa kisanomaisesti loppuun ja otettiin hylkäys. Takaaleikkaukset pitäisi kyllä ottaa vahvasti työn alle. Putkilla ja kontakteilla se ei ole ongelma, mutta hypyillä en "uskalla" sitä vielä käyttää. Takaaleikkauksella oltaisiin nimittäin saatu paljon parempi ohjaus putken jälkeisille esteille. Mutta tässä hylkäyksessä oli se hyvä puoli, että tuli sitten vedettyä loppurata aivan täysillä, ilman pienintäkään varmistelua. Ja hyvinhän se veti :)

 Säätamistä HYL

Viimeinen rata oli todella mukava agirata, sopi meille profiililtaan aivan täydellisesti. Mutta kuinkas ollakaan ei minulle tullut pieneen mieleenkään että Raili voisi kolmannella esteellä lukita heti hypyn päällä putken kauimmaisen pään, olin laskenut sen varaan että pakkovalssi kakkosen takana kääntää sen juuri oikeaan linjaan lähempään putken päähän nähden. No sinne se sujahti kuin mikäkin ohjus. Toisaalta mukavaa että se on alkanut itsekin lukemaan rataa ja etenee lukitulle esteelle sen suuremmin kyselemättä :) Olen tosin taas tapojeni mukaan analysoinut videota ja tulin siihen tulokseen että jos olisin hieman aikaisemmin lähtenyt pakkovalssista liikkeelle, olisin varmaan saanut käännettyä Railia paremmin. No taas päästiin treenaamaan täysillä menoa ja kuinkas ollakaan taas mentiin koko loppurata puhtaasti ja varmasti. Hieman se tosin taisi varastaa Aan alastulokontaktilta... Radalla oli myös ihana loppusuora, jolla pääsi kokeilemaan koiran irtoamista ja hyvinhän se eteni suoraan eteen :)

Hyvä HYL

Kokonaisuutena olen jälleen aivan mielettömän tyytyväinen tuohon sinttiin :) Se pysyy lähdössä kuin naulattuna kunnes saa luvan lähteä, se tekee 100% varmat kontaktit myös kisatilanteissa ja keppityöskentely onnistui taas tänään aivan moitteetta. on se vaan kiva pikkukoira :) <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti