torstai 8. elokuuta 2013

Kakkosluokkalainen!

Alkaa vetämään sanattomaksi tuo Railin aksailu. Olen kyllä tiennyt että se on loistava agikoira, mutta en silti ihan osannut odottaa että jo 5. startissamme nousisimme kakkosiin!
Tiistaina oli Salossa koirakerho Tassun järjestämät kaksi agirataa, mukavan pienet iltakisat. Raililla ensimmäinen mahdollisuus sertiin ja kyllä siinä hieman jännitti. Radalla kuitenkin jännitys unohtui ja teimme sujuvan nopean radan. Kyllä tässä vaiheessa kiittää että on tehnyt kontakteille ja kepeille erityisen hyvän pohjatyön, ei tarvitse niiden suorittamisesta huolta kantaa ;) Etenkin Railin itsenäinen keppityöskentely on ilo silmälle. Kontakteille tahtoisin etenkin puomille vauhdikkaamman kontaktille tulon, mutta näin nuorella koiralla pidän tällä hetkellä kuitenkin tärkeämpänä sitä varmaa kontaktin suorittamista kuin vauhtia.
Mutta näin ollen siis Raili juoksi itsensä 1. sijalle ja saimme siis sertin ja siirron kakkosluokkaan! Voi jehma minkä Raili teit :)




Jäimme sitten odottamaan kakkosluokan debyyttiämme. Odotusaika oli lähes kolme tuntia ja itsestäni tuon kyllä huomasi. Raili nyt oli yhtä innoissaan kun aina ennenkin, se osaa ottaa odotusajat rennosti omassa yksiössään. Kakkostenrata ei sujunut ihan yhtä jouhevasti kuin ensimmäinen. Huomasin itsestäni että varmistelin taas ihan liikaa ja otin koiralta ihan turhaan vauhtia alas. Tästä sainkin palautetta kisan jälkeen :P Joku psyykkinen juttu, kyllä tuo koira nyt ihan perus takaakierrot ja ennakoivat valssit osaa ilman että niitä tarvitsisi suurieleisesti varmistella... Eteneminen oli siis hidasta, mutta nollalla tultiin maaliin ja aikakin riitti hidastelusta huolimatta ;) Tyytyväinen olin ja voi sitä riemua kun tuloslistassa luki 2. sija ja LUVA!!! Uskomattoman hieno pieni RaiRai, aivan fantastinen koira. Nyt täytyy kyllä silti kirjata ihan mielettömän suuret kiitokset meitä eniten valmentaneille ihmisille eli Reetta Mäkelälle ja Kaisa Ihamäelle, teidän neuvonne ja kannustuksenne ovat kyllä olleet avainasemassa siihen että tulostahti on ollut tällaista!
 Ensi lauantaina kisaillaan taas, tällä kertaa Lempäälässä.

Sertityttö nyt jo kahdessa lajissa ;)

1 kommentti: